about :: instagram

un arch: 0324.restaurant

Yim Thai Restaurant – Baber Studio Architects

Located in a shopping centre complex in suburban Brisbane, an external room to the restaurant claims a terrain vague typically defined by low height generic branded partitioning systems. Instead, this scheme introduces a tasmanian oak structure that aims to both provide protected external seating and also a scaffold for vegetation. Horizontal timber members are applied to a series of vertical frames and have small apertures cut into them with glimpses to rare clumps of vegetation in the car park beyond. The horizontal datum established in this space continues into the internal conditioning of the restaurant and establishes a simple play with the patron/passerby’s perspective in cropping the view and layering the spaces.

DSCF8704

DSCF8748

DSCF8706